Info Over Scholen

SAKARYA UNIVERSITY

Sakarya University is een van de twee universiteiten in Turkije. De school heeft 1 universiteit met 8 faculteiten, 1 middelbare school en 15 vakscholen. Sakarya University ligt vlakbij Emirdag en is daarom uitgenodigd deel te worden van dit project. Circa 10 leden van de middelbare school van Sakarya University doen mee. Als onderdeel van het Erasmus+ programma zullen studenten van de Universiteit van Sakarya een bijdrage leveren aan de tentoonstelling “Turkse Vrouwelijke Pioniers” in het Verwey Museum in Haarlem. Dit zullen ze doen door interviews af te nemen met vrouwen met een Nederlandse arbeidsmigratieachtergrond in Emirdag. Dit zal plaatsvinden vanaf april 2023. Een selectie van deze interviews zal deel uitmaken van de tentoonstelling in Verwey Museum in Haarlem. Na de zomervakantie tot oktober/november zullen de studenten een tentoonstelling maken op hun eigen school. De tentoonstelling zal de interviews bevatten die ze hebben afgenomen, maar ook ander materiaal van hun eigen onderzoek zoals foto’s, kleding etc.

Haarlem College

Het Haarlem College is een school voor VMBO beroepsgericht en MAVO. De school heeft ongeveer 700 leerlingen en biedt hoogwaardig onderwijs in de MAVO en in de leerwegen van het VMBO (basis en kader). Het Haarlem College is een middelbare school vlak bij de buurt Schalkwijk. 33% van de leerlingen komen uit deze buurt, 33% uit andere buurten in Haarlem en 33% uit de nabije omgeving. Veel van de Turkse gastarbeiders gingen wonen in Schalkwijk. Het project sluit daarom goed aan bij het Haarlem College.

De opdracht van de leerlingen van het Haarlem College bestaat uit het afnemen van een interview met verschillende generaties Turkse vrouwen, foto’s en video opname.

Over de opdracht

Naast deze opdracht zal de groep gekozen leerlingen op verschillende manieren tijd besteden aan het project, waaronder in aanraking komen met Turkse leeftijdgenoten uit deze omgeving. In november gaan de leerlingen als groep een week naar Turkije en kort daarna ontvangen wij de Turkse jongeren op het Haarlem College, waarvoor wij, samen met andere leerlingen van onze school een programma opzetten.
De groep leerlingen die hieraan gaan werken zal tussen de 8 a 10 leerlingen groot zijn. Wanneer je deel uit gaat maken van deze groep, willen we graag dat je in 5 regels een goede motivatie schrijft, waaruit duidelijk blijkt dat JIJ de juiste persoon voor deze klus bent. Ook vinden we het belangrijk dat je het op school goed doet wat betreft je prestaties, je cijfers, omdat je aan dit project extra tijd zal moeten besteden.